Aquafin NV

Kenniscoördinator Projectmanagement

 

Jouw team

Als kenniscoördinator maak je deel uit van de cel Kennis- en databeheer. Dit team is dé knowledge hub voor onze projectteams die jaarlijks meer dan 800 projecten in heel Vlaanderen coördineren. Deze teams zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, de aanleg van rioleringen en de bouw en renovatie van waterzuiveringsinstallaties en bijhorende assets. Jij vormt een tandem met de Adviseur Documentbeheer. Samen met jullie team ondersteunen jullie de hele directie Projectmanagement als het gaat over kennis, data en rapportering.  

 

Jouw rol

Binnen jouw team van een 6-tal collega’s ben jij de enige kenniscoördinator. No worries, eenzaam zal je job niet zijn. Integendeel, je komt met heel de directie Projectmanagement – zo’n 200 man en vrouw - in contact voor de: 

  • Coördinatie van de kennisdoorstroom.  Hiermee maak jij het verschil! Je houdt vinger aan de pols – intern en extern - en geeft het kennislandschap binnen Projectmanagement concreet vorm. Wat zijn de behoeften bij je collega’s en welke kennis moeten zij nog uitbreiden? Welke initiatieven lopen er al en hoe krijgen we deze zo helder mogelijk bij de collega’s? Welke innovaties in de sector pikken we op? Je bent de link tussen wat bedacht wordt en uitgevoerd wordt. Je verbetert en implementeert mee nieuwe werkwijzen. Je detecteert hiaten en zet initiatieven op. Is er bijvoorbeeld een bepaalde richtlijn klaar, dan zorg jij dat je collega’s deze kennen en check je of deze ook effectief worden toegepast. Je zorgt ervoor dat de nodige communicatie wordt voorzien, dat kennis gedeeld, geïmplementeerd en ge-audit wordt. Bij de uitwerking van trainingsinitiatieven om de kennisdoorstroom te faciliteren werk je nauw samen met je collega’s van het L&D team. 
  • Opvolging van kennisopdrachten waarbij kennis verdiept of uitgebreid moet worden. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe technieken, bemalingen, omgaan met PFAS,… Maar ook intern: bestekken up-to-date houden, digitalisering,…. Je ziet erop toe dat deze kennisinitiatieven voortgang maken en binnen scope, planning en budget blijven.  

 
Stilstaan is voor jou achteruitgaan. Als kenniscoördinator heb je binnen je afdeling een verbindende en essentiële rol voor het borgen, vernieuwen en verspreiden van de nodige kennis, voor het opvolgen van innovaties en verbetering van processen. Door jouw aanpak kunnen onze projectmanagers hun expertise voortdurend ontwikkelen, waardoor ze kunnen bijdragen aan een verbeterde waterzuiveringsinfrastructuur en een leefomgeving in harmonie met water.  

 

Als jouw compagnon de route bieden wij

  • Bijzonder fijne werksfeer in een warme onderneming 
    In een hecht team en aangename bedrijfscultuur, waarin feedback en samenwerken cruciaal zijn. 
  • Job met impact en voldoening 
    Dankzij jou gaat er geen kennis verloren en kunnen je collega projectmanagers hun kennis omzetten naar geslaagde projecten. 
  • Open deuren en toegankelijke leidinggevende 
    Manager Gertjan staat voor je klaar, luistert graag naar je input en geeft advies. 
  • Samenwerking in een sterk netwerk 
    Projectmanagement is teamwerk, je leert alle facetten binnen dit vakgebied. Je werkt crossdomein ook samen met andere diensten zoals Learning & Development.  
  • Ruimte voor je kritische blik en oog voor verbetering 
    Initiatief nemen moedigen we aan en is in jouw functie zelfs een must. Je gaat voortdurend op zoek naar verbeterpotentieel. 
  • Oog voor jouw ontwikkeling 
    Blijf bijleren, van onboarding tot een leertraject op maat. Grijp de kansen die Aquafin je biedt en bouw je expertise verder uit. 
  • Loon en meer 
    Uitgebreide extralegale voordelen zoals fietsleasing, groeps-en hospitalisatieverzekering, GSM-abonnement, maaltijdcheques, activiteiten van onze Vriendenkring, … 
  • Werkzekerheid in een relevante organisatie
    De klimaatverandering en waterzuivering blijven uitdagingen bieden voor Aquafin. 
  • Duidelijk kader voor flexibiliteit en welzijn
    Je maakt zelf de balans tussen privé en werk, met glijdende uren, thuiswerk (max. 2 dagen) en verschillende satellietkantoren van waaruit je kan werken, naast ons bruisend hoofdkantoor in Aartselaar. 

 

Zo maak jij het verschil

  • Masterdiploma of gelijkwaardige ervaring 
    Je kan de balans houden tussen niet alles in detail te willen kennen en wel voldoende op de hoogte te zijn om vooruit te kunnen. Je hebt sterke managementvaardigheden en een talent voor administratie en structuur. 
  • Ownership en ondernemerschap 
    Projecten coördineren en mensen meekrijgen geven jou energie. Je haalt voldoening uit zaken helder krijgen. 
  • Je staat stevig in je schoenen 
    Je durft dingen in vraag te stellen, verbeterpotentieel te benoemen, de juiste initiatieven te lanceren en achter mensen hun veren te zitten. Je hebt ook geen schrik om op de voorgrond te treden op bijvoorbeeld een conferentie. 
  • Flexibel en stressbestendig
    Het is geen precies afgebakend takenpakket en je bent van veel mensen afhankelijk. 
  • Je kan goed organiseren en rapporteren 
    Je deelt kennis naar onze interne en externe technische partners. Je organiseert ook geregeld kennismomenten voor onze stakeholders. 
  • Passie voor het inspireren en enthousiasmeren van collega’s 
    Met een flexibele en open houding ten opzichte van verandering kun je zelf ook de bakens verzetten. 

 

 

buitengewoon vóór talent
Bij Aquafin verbinden we mensen met mensen met water met technologie.
Wij blijven verandering voor en werken aan een leefomgeving in harmonie met water.
Dat doen we met waterzuivering en riolering, maar ook vanuit innovatie en energietransitie.

We moedigen iedereen aan om te solliciteren, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele oriëntatie, handicap...
We werken aan een toegankelijke en inclusieve organisatie. Dat betekent dat iedereen bij Aquafin zich betrokken voelt, net dankzij onze verschillen. 

 

Regio:

  • Antwerpen - Anvers
  • Vlaams-Brabant - Brabant Flamand

Vervaldatum sollicitatie:

31-12-2024

Contactpersonen:

Johan Thielemans

tel: +32 (0)3 450 47 80

Kantoor adres:

Dijkstraat 8 2630 Aartselaar

Locatie: